4 Kasım 2013 Pazartesi

Uskumru Pilaki

 Uskumru Pilaki
Malzemeler: 1 kg uskumru balığı - 3 ad soğan - 5 diş sarımsak - 3 ad domates - 5 ad. sivri biber - 1 ad limon - bir tutam maydanoz - 1-1,5 bardak sıcak su - 1 çay bard. zeytin yağ.
Yapımı: soğan ve sarımsakları balıkların sığacağı büyüklükte yayvan bir tencereye halka halka doğruyoruz, yağımızı ilave ederek ocakta sarartıyoruz, 
üzerine doğranmış biberleri ardından domatesleri katarak birlikte kavuruyoruz,sıcak suyu ilave ederek kaynatıp,
balıklarımızı üzerine yerleştiriyoruz, kapağını kapatıp 5 dakika sonra balıkları ters yüz edebiliriz ve dilimlenmiş limonları üzerine dizerek tekrar 15 - 20 dk pişiriyoruz.
 pişme işlemi tamamlanmadan önce üzerlerine kıyılmış maydanozları serpiyoruz ve yemeğimiz servise hazır demektir.
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder