Uskumru Pilaki
Malzemeler: 1 kg uskumru balığı - 3 ad soğan - 5 diş sarımsak - 3 ad domates - 5 ad. sivri biber - 1 ad limon - bir tutam maydanoz - 1-1,5 bardak sıcak su - 1 çay bard. zeytin yağ.
Yapımı: soğan ve sarımsakları balıkların sığacağı büyüklükte yayvan bir tencereye halka halka doğruyoruz, yağımızı ilave ederek ocakta sarartıyoruz,
üzerine doğranmış biberleri ardından domatesleri katarak birlikte kavuruyoruz,sıcak suyu ilave ederek kaynatıp,
| balıklarımızı üzerine yerleştiriyoruz, kapağını kapatıp 5 dakika sonra balıkları ters yüz edebiliriz ve dilimlenmiş limonları üzerine dizerek tekrar 15 - 20 dk pişiriyoruz. |
pişme işlemi tamamlanmadan önce üzerlerine kıyılmış maydanozları serpiyoruz ve yemeğimiz servise hazır demektir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder