10 Eylül 2013 Salı

Kavanoz Turşusu

 Kavanoz Turşusu
Malzemeler: 1 ad. kğlık kavanoz - içine dilediğiniz çeşit malzeme - 1 kaşık salamura tuzu - 1 tatlı kaşık şeker - 2 diş sarımsak - 1 fincan sirke - 2-3 parça limon tuzu - kaynamış su.
Yapımı: Malzememizi kavanoza dolduruyoruz, üzerine tuzu, sirkeyi, şekeri, sarımsağı, limon tuzunu ilave edip, kaynar suyla doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz ve ters çevirerek bekletiyoruz ki kapaklar sıcağın etkisiyle tutsun. ve en az 20 günden sonra dilediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz, açılmadan uzun süre dayanabilir ve diriliğinden renginden lezzetinden bir şey kaybetmez.
Ayrıca karışık turşu için malzemelerinizi doğrayarak doldurabilirsiniz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder