2 Eylül 2013 Pazartesi

Fırında Kaşarlı Karnı Yarık


Fırında Kaşarlı Karnı Yarık
Malzemeler: 8 ad. ince ve uzunca patlıcan - 200gr kıyma - 2 ad. soğan - 3 ad. domates - 5 ad. sivri biber - bir tutam kara biber - bir tutam kimyon - üzeri için 1 bar. kaşar rendesi - kızartmak için 1 bar. sıvı yağ - yemek için yarım fincan sıvı yağ.
Yapımı: Patlıcanları alaca soyup, tuzlu suda beklettikten sonra yağda her tarafını hafif olarak kızartıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp az yağda kıymayla beraber kavuruyoruz, biberleri ince doğrayıp ilave ediyoruz, ardından küçük doğradığımız domatesleri de birlikte kavuruyoruz, 1 bardak sıcak su katıp biraz kıymaların pişmesini sağlıyoruz, baharatları ilave edip, tepsiye dizdiğimiz patlıcanları kaşık yardımıyla içlerini aralayarak kıymalı harcımızı dolduruyoruz ve üzerlerine kaşar rendesini de yerleştirerek, 200c ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder