22 Eylül 2013 Pazar

Pizza

 Pizza Malzemeleri
Pizza
Malzemeler: Hamuru için: 2 bar. su maya ve tuz ile hazırlanacak hamur, suyun aldığı kadar un, hamur sert olmayacak.
Sos için: 2 kaşık domates salçası - 1 tat. kaş.kekik - 1 çay kaş. kara biber. tepsiyi yağlamak için 1bar. sıvı yağ
Üst malzemesi: yarım kğ mantar - yarım kangal sucuk - 3 domates - 1 yağ biberi - bir bard. zeytin - 5-10 yeşil biber - 1 bar. haşlanmış mısır - 3 bard. kaşar rendesi.
Yapımı: Hamuru yoğurup mayalanması için, içinde bulunduğu kapla birlikte sığabileceği bir poşete geçiriyoruz, daha çabuk mayalanıyor (suyumuz da ılık olursa daha hızlanıyor)
Bu arada diğer üst malzemeleri görüldüğü gibi doğruyoruz, zeytin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölüyoruz.
sosu için salçayı bir kaseye alıp sulandırıyoruz, içine baharatları katıp karıştırıyoruz
Mayalanıp, kabaran hamurun yarısını, yarım bar. yağ ile yağladığımız tepsiye alıyoruz ve elimizle tepsiye yaydırarak ince bir tabaka olarak genişletiyoruz,  (arada ters çevirip iki tarafın da yağlanmasını sağlıyoruz) sosun yarısı ile hamurun üzerini kaplıyoruz ve malzemeleri kaşar en son olacak şekilde, sosun üzerine yayıyoruz. En son kaşarı da üzerlerine serpip 200c fırına sürüp kaşarlar kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz. bu ölçüden 2 veya 3 tepsi çıkabilir.
AFİYET OLSUN   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder