4 Ekim 2013 Cuma

Kadayıflı Kek Tatlısı

Kadayıflı Kek Tatlısı
Malzemeler: 1 bar.sıvı yağ - 1 bar. şeker - 4 yumurta - 2 ad. kabartma tozu - 1 ad. vanilya - 4 kahve fincanı un - 1 bar. dövülmüş ceviz - 200gr kadayıf - 2 kaşık dövülmüş antep fıstığı 
Şerbeti için: 3 bard. şeker - 3 bard. su - birkaç damla limon suyu.
Yapımı: yağ,şeker,yumurtayı karıştırma kabına alarak iyice çırpıyoruz, ardından un, kabartma tozu, vanilyayı da katarak karıştırıyoruz, en son ufalanmış kadayıf ve cevizi de katarak son kez karıştırıp yağlanmış dikdörtgen borcama dökerek 180c ısıtılmış fırında pişiriyoruz. bu arada şerbetimizi de kaynatıp (kıvamını diğer tatlılar kadar koyu yapmıyoruz) limon suyunu damlatıp biraz soğutuyoruz ve fırından çıkan tatlımızın üzerine döküyoruz soğumaya bırakıyoruz. servisten önce antep fıstığıyla süslüyoruz.

Not: kadayıfları derin dondurucuda biraz bekletirsek daha çabuk ufalanıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder