22 Ekim 2013 Salı

Kırma Zeytin


 Kırma Zeytin
Malzemeler: Dilediğiniz kadar yeşil zeytinle yapabilirsiniz - salamura tuzu - limon tuzu - kırma işlemi için bir taş parçası veya sert bir cisim

Yapımı: Zeytinleri sert bir zeminde ve yine taş vb. sert bir cisimle, ezilmeden çatlayacak şekilde kırıyoruz, cam bir kavanoz veya kaba normal çeşme suyu ile doldurarak ağzını kapatıp 3 gün bekletiyoruz. Üç günün sonunda suyunu süzerek, üzerine salamura suyu hazırlayıp dolduruyor ve bu şekilde de 3 gün bekletip süzüyoruz, devamında her gün süzerek salamura suyu dolduruyoruz ta ki zeytinin acısı çıkıp tatlanıncaya kadar. Sonrasında salamura suyuna ilaveten limon tuzu (bir litrelik kavanoza bir çay kaşığı dolusu) katarak daha uzun dayanmasını ve lezzetlenmesini sağlıyoruz. 
servis ederken zeytinlerin üzerine zeytin yağı dökebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder