Fırında Bagetli Patates
Malzemeler: 7 Parça Baget - 7 ad orta boy patates - 1 irice soğan - 1 kaş. domates salçası - 1 fincan sıvı yağ - kara biber, kimyon, kırmızı biber.
Yapımı: Tavukları tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlıyoruz. Patatesleri doğrayıp fırın tepsisine alıyoruz, soğanları irice doğrayıp üzerine ilave ediyoruz, baharatlarını ve tuzunu, yağını da katarak hepsini bir güzel harmanlıyoruz ve tepsiye yerleşmesini sağlıyoruz. 200c ısıtılmış fırına sürüyoruz 15-20 dk sonrasında haşlanan tavukları ve kaynak olan suyunu da ilave ederek pişiriyoruz.
Herse
Malzemeler: 2 ad. Bostan patlıcanı - 3 ad. domates - 2ad. soğan - 2 diş sarımsak - bir tutam maydanoz ve 1 fincan zeytin yağı.
Yapımı: Patlıcanları közleme kabında közlüyoruz, kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz, soğanlar halka şeklinde, domatesler diğerlerine yakın ölçüde, sarımsaklar ince ince doğrayıp bir kapta harmanlıyoruz ve üzerine tuz, sirke, z. yağdan oluşan sosumuzu döküyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder