20 Ağustos 2013 Salı

Kremalı Mantar Çorbası - Fırında Bagetli Patates - Herse

Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler: Yarm kg mantar - 2 kaş un - 1 küçük paket krema - 4 bar.su - 1 kaş tere yağı
Yapımı: Mantarları küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine çıkacak kadar limonlu suda haşlıyoruz. ayrı bir tencerede yağı kızdırıp unu kavuruyoruz, üzerine 4 bar. suyu ilave ediyoruz ve kaynayınca haşlanan mantarları suyunu süzerek ilave ediyoruz, birlikte 10 dk kaynattıktan sonra kremayı içine ekliyoruz 2-3 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz   
Fırında Bagetli Patates
Malzemeler: 7 Parça Baget - 7 ad orta boy patates - 1 irice soğan - 1 kaş. domates salçası - 1 fincan sıvı yağ - kara biber, kimyon, kırmızı biber.
Yapımı: Tavukları tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlıyoruz. Patatesleri doğrayıp fırın tepsisine alıyoruz, soğanları irice doğrayıp üzerine ilave ediyoruz, baharatlarını ve tuzunu, yağını da katarak hepsini bir güzel harmanlıyoruz ve tepsiye yerleşmesini sağlıyoruz. 200c ısıtılmış fırına sürüyoruz 15-20 dk sonrasında haşlanan tavukları ve kaynak olan suyunu da ilave ederek pişiriyoruz.  

Herse
Malzemeler: 2 ad. Bostan patlıcanı - 3 ad. domates - 2ad. soğan - 2 diş sarımsak - bir tutam maydanoz ve 1 fincan zeytin yağı.
Yapımı: Patlıcanları közleme kabında közlüyoruz, kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz, soğanlar halka şeklinde, domatesler diğerlerine yakın ölçüde, sarımsaklar ince ince doğrayıp bir kapta harmanlıyoruz ve üzerine tuz, sirke, z. yağdan oluşan sosumuzu döküyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder