1 Ağustos 2013 Perşembe

Patlıcanlı Tas Kebap - Etli Soslu Makarna

 Patlıcanlı Tas Kebap
Malzemeler: 300gr Kuşbaşı et - 2 ad soğan - 4 ad patlıcan - 3 ad domates - 3-4 yeşil biber - 1 çay bar. sıvı yağ
Yapımı: Yağı tencerede kızdırıp etleri biraz kavuruyoruz, 1 bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Daha sonra suyunu bir kaseye süzüp, etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları alıyoruz ve az yağda birlikte kavuruyoruz, küçük doğranmış domatesleri de ilave edip biraz daha kavuruyor ardından doğranmış biberler ve kuşbaşı doğradığımız patlıcanları da katıp hep birlikte kavurmaya devam ediyoruz, sonrasında süzdüğümüz et suyunu üzerine döküyoruz, (gerekirse su sıcak olarak ilave edebiliriz) patlıcanlar piştiğinde işlemimiz tamamdır. 
Etli Sos
Malzemeler: 50-100gr et - 1 ad. soğan - 2 diş sarımsak - 3 ad. domates - 3 ad. yeşil biber - yarım çay bar. sıvı yağ - 3-4 dal semiz otu - 2-3 dal taze kekik - karabiber - kimyon - tuz.
Yapımı: Elimizde mevcut kuşbaşı etleri ince ince (jülyen) doğruyoruz, yemeklik doğradığımız soğanla birlikte soteliyoruz, minik doğranmış domates ve biberleri ilave edip domatesin suyunda biraz pişmesini sağlıyoruz, gerekirse sıcak su ilave edebiliriz. Son olarak elimizle minik minik kopartarak semiz otlarını katıyoruz, ardından kekiği ve baharatları da ilave ediyoruz. 
Soslu Makarna
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder