31 Temmuz 2013 Çarşamba

Ezo Gelin Çorbası - Pideli Köfte

 Ezo Gelin Çorbası
Malzemeler: 1 bar. kırmızı mercimek - 1 bar. yakın bulgur - 1 soğan - 1 kaş. biber salçası - 6 bar. su - 1 fincan sıvı yağ veya tere yağ - 1 tatlı kaş. nane. tuz.
Yapımı: ince doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz, salçayı katıp karıştırıyoruz ardından suyunu döküp kaynadıktan sonra, yıkanmış mercimek ve bulguru ilave ediyoruz. Piştikten sonra üzerine nane serpiyoruz.
Pideli Köfte
Malzemeler: Yarım kilo kuzu  kıymadan hazırlanmış köfte - 3-4 ad tırnak pidesi - 2 kaşık tere yağ - 2 dolu kaşık domates salçası - 1 bar. et suyu - 1 kase yoğurt - garnitür olarak domates ve yeşil biber.
Yapımı: pideleri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz, servis tabağına alıyoruz, salçayı et suyu ile sulandırıp ( kıvamlı olsun ) biraz kaynatıyoruz ve pidelerin üzerine 3-4 kaşık gezdiriyoruz, köfteleri ızgarada pişirip pidelerin üzerine diziyoruz, tabağın kenarına yoğur koyuyoruz ve tereyağı kızdırıp en son üzerine gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder