26 Temmuz 2013 Cuma

Domatesli Bamya - Tavuklu Pilav

 Domatesli Bamya
Malzemeler: yarım kg. bamya - 1 irice soğan - 3 irice domates - 1 fincan sıvı yağ.
Yapımı: bamyaları ayıklamadan öne yıkama işlemini yapalım ki, uzama durumunu engellemeye katkısı olsun, daha sonra baştaki şemsiye kısımlarını bıçağımız çevresinde döndürerek keselim çıkartalım ve üzerlerine yarım limon sıkalım. tenceremize yağı alıp, yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım ardından minik doğranmış domatesleri ilave edip birlikte kavurmaya devam edelim ve bamyaları ilave ederek biraz karıştırıp kısık ocakta sendirelim, eğer gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
Tavuklu Pilav
Yapımı: 1 Haziran 2013 tarihli yayınımda mevcut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder