29 Temmuz 2013 Pazartesi

Yayla Çorbası - Bagetli Patates Kapama - Kısır

 Yayla Çorbası
Malzemeler: 1 çay bar. pirinç - 1su bar. yoğurt - 2 kaşık dolusu un - 1 yumurta - 6 bar.su veya et suyu - 1 kaş. tere yağ - yarım limon.
Yapımı: pirinci yıkayıp suyumuzda haşlıyoruz, pişince ayrı bir tasta yoğurt, un, yumurta ve limonu iyice çırpıyor ve pirinçlere ilave ediyoruz, 5 dk. daha kaynatıp, yağımızda naneyi yakıp üzerine gezdiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Bagetli Patates Kapama
Malzemeler: 6 ad. tavuk incik - 6 ad. orta boy patates - 2 ad. soğan - 3 ad. domates - 3 diş sarımsak - 3 ad. yeşil biber - 1 çay bar. sıvı yağ.
Yapımı: tenceremize soğanı yemeklik doğruyoruz, sarımsakları kıyıyoruz, patatesleri, domatesleri, biberleri doğruyoruz ve en son yağını, tuzunu üzerlerine gezdirip, kısık ocakta pişmeye bırakıyoruz. Ara ara tencereyi sarsarak karıştırıyoruz .
Kısır
Yapımı: 26 Haziran tarihli yayınımızda bulabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder