4 Temmuz 2013 Perşembe

Yayla Çorbası - Hünkar Beğendi - Pilav - Cacık


Yayla Çorbası
13 Haziran tarihli yayında mevcut bakabilirsiniz

 Hünkar Beğendi
Malzemeler: 300gr dana kuşbaşı - 1 orta boy soğan - 2ad. domates - yarım kaş. salça - 3-4 ad.sivri biber - 1 bar. sıcak su - 1 çay bar. sıvı yağ - tuz, 1 çay kaş. kara biber.
Beğendi Malzemesi: 4 ad patlıcan - 2 kaşık un - 2 bardak süt - 1 bard. kaşar rendesi - 1 çay bar. sıvı yağ - 1 çay kaş. kara biber, tuz
Yapımı: Etleri yağda kavuruyoruz, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz salça ve sıcak suyu da katarak pişmeye yakın da biber ve domatesi ilave ediyoruz.
Beğendisi: Közlediğimiz patlıcanları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Diğer yanda yağımızı kızdırıp unu kavuruyoruz , patlıcanları ekliyoruz biraz da birlikte kavurup üzerine sütü, kaşar peyniri, karabiberi ve tuzunu ilave ediyoruz. kıvamı için süt kullanabilirsiniz.
Serviste beğendiyi tabağa alıp ortasını çukurlaştırıyoruz, etimizi o kısma koyuyoruz

Cacık
Malzemeler: 1 orta boy salatalık - 1 iri diş sarımsak - 2 bar. yoğurt - kıvamına göre su - tuz
Yapımı: sarımsakları ezip yoğurt ve suyla dilediğiniz kıvamda iyi çırpılmış ayran hazırlıyoruz, salatalığı ise ince mini dişler şeklinde kıyarak veya rendeleyerek içerisine katıp güzelce karıştırıyoruz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder