Yayla Çorbası
13 Haziran tarihli yayında mevcut bakabilirsiniz
Hünkar Beğendi
Malzemeler: 300gr dana kuşbaşı - 1 orta boy soğan - 2ad. domates - yarım kaş. salça - 3-4 ad.sivri biber - 1 bar. sıcak su - 1 çay bar. sıvı yağ - tuz, 1 çay kaş. kara biber.
Beğendi Malzemesi: 4 ad patlıcan - 2 kaşık un - 2 bardak süt - 1 bard. kaşar rendesi - 1 çay bar. sıvı yağ - 1 çay kaş. kara biber, tuz
Yapımı: Etleri yağda kavuruyoruz, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz salça ve sıcak suyu da katarak pişmeye yakın da biber ve domatesi ilave ediyoruz.
Beğendisi: Közlediğimiz patlıcanları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Diğer yanda yağımızı kızdırıp unu kavuruyoruz , patlıcanları ekliyoruz biraz da birlikte kavurup üzerine sütü, kaşar peyniri, karabiberi ve tuzunu ilave ediyoruz. kıvamı için süt kullanabilirsiniz.
Serviste beğendiyi tabağa alıp ortasını çukurlaştırıyoruz, etimizi o kısma koyuyoruz
Beğendi Malzemesi: 4 ad patlıcan - 2 kaşık un - 2 bardak süt - 1 bard. kaşar rendesi - 1 çay bar. sıvı yağ - 1 çay kaş. kara biber, tuz
Yapımı: Etleri yağda kavuruyoruz, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz salça ve sıcak suyu da katarak pişmeye yakın da biber ve domatesi ilave ediyoruz.
Beğendisi: Közlediğimiz patlıcanları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Diğer yanda yağımızı kızdırıp unu kavuruyoruz , patlıcanları ekliyoruz biraz da birlikte kavurup üzerine sütü, kaşar peyniri, karabiberi ve tuzunu ilave ediyoruz. kıvamı için süt kullanabilirsiniz.
Serviste beğendiyi tabağa alıp ortasını çukurlaştırıyoruz, etimizi o kısma koyuyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder