23 Temmuz 2013 Salı

Z. Yağlı Barbunya - Pirinç Pilavı


Z. Yağlı Barbunya
Malzemeler: 1kg Taze barbunya - 2 ad. soğan - 1 kaş. salça - 2 ad. domates - 4-5 ad sivri biber - 1 çay bardağına yakın zeytin yağı.
Yapımı: Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavuruyoruz, ince kıyılmış biberleri katıp bir kaç karıştırıp üzerine minik doğradığımız domatesleri ilave ederek kavuruyoruz, ardından, kabuklarından ayırdığımız barbunyaları da üzerine alıp biraz daha kavurduktan sonra, üzerlerini aşacak kadar su katıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra kontrol ederek eksilen suyunu tamamlıyoruz ( yemeklere koyacağımız suyun her zaman kaynamış olmasını tercih edersek, lezzetinden eksilmeler yaşamayız )
Pirinç Pilavı
Malzemeler: 2 bar. pirinç - 1 çay bard. sıvı yağ veya tere yağı ya da karışık kullanabilirsiniz - 4 bar. su.
Yapımı: Pirincimizi çok iyi yıkıyoruz ki nişastasını olabildiğince akıtmış olalım ve pilavımızın lapalaşmasını engellemiş olalım. yağı kızdırıp pirinçleri güzelce kavuruyoruz ve kavururken de tuzunu ilave ediyoruz böylece pirinçlerin kırılmasını engelliyoruz. ardından suyunu döküp, pişmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder