24 Temmuz 2013 Çarşamba

Patates Çorbası - Köfte - Patates Kızartma ve Mercimekli Bulgur Pilavı


Patates Çorbası 
Malzemeler: 1 irice haşlanmış patates - 1 brd. süt - 3 kaş. un - 5 bar. su - yarım çay bar. sıvı yağ veya tere yağı.
Yapımı: Yağı tencereye alıp kızdıralım, unu kavuralım ve suyunu ilave ederek kaynatalım, bu esnada haşlanmış olan patatesimizi minik küpler şeklinde ( tavla zarı gibi ) doğrayalım kaynayan suya patatesi ve sütü katarak 3- 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatalım, servisini ister nane isterseniz dere otuyla yapabilirsiniz.
Köfte - Patates Kızartma ve Mercimekli Bulgur Pilavı
Köfte ve patates kızartma tarifi 27 haziran 2013 tarihli yayında bulabilirsiniz
Bulgur Pilavı
Malzemeler: 2 bar. bulgur - 1 bar. yeşil mercimek - 2 ort boy soğan - 2 ort. boy domates - baharatlar: nane, kimyon, kara biber ve tuz - 4 bar. su - 1 çay bar. sıvı yağ
Yapımı: mercimekleri suda haşlıyoruz, çok fazla pişirmeden suyunu süzelim, diğer yanda yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuruyoruz, domatesleri küçük doğrayıp beraber kavurmaya devam ediyoruz ve bulgurları ilave edip ölçülü suyumuzu döküyoruz, ardından haşlanmış mercimekleri ve tuzunu ilave edip kısık ocakta pişmeye bırakıyoruz . son döneminde baharatları ekleyebiliriz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder