23 Temmuz 2013 Salı

Hürrem Çorbası - Z.Yağlı Dolma- Sarma

 Hürrem Çorbası
Malzemeler: 100gr. kıyma - 1 soğan - 3 kaş.un - 1,5 bar. yoğurt - 1 haşlanmış patates - 5 bar. su - 1 kaş. tere yağ 1 çay kaş. kara biber - 1 çor. kaş. nane.
Yapımı: Kıyma, rendelenmiş soğan, kara biber ve tuzu birlikte yoğurarak köfte harcı yapıyoruz ve minik minik yuvarlaklar halinde köftecikler oluşturuyoruz. Haşlanmış patatesi de minik küpler şeklinde kesiyoruz. Tencerede yağımızı kızdırıp, unu kavuruyoruz karıştırmak suretiyle suyumuzu ilave ediyoruz, kaynadıktan sonra köfteleri ve patatesleri içine alıyoruz, pişince de yoğurdu bir kasede iyice çırpıp çorbanın suyundan bir kaşık katarak karıştırıyoruz ve çorbaya ilave ediyoruz 2-3 dk kaynatıp üzerine kuru nane serperek servise hazır hale getiriyoruz.    
Z.Yağlı Dolma- Sarma
Yapımı: 2 Temmuz 2013 tarihli yayında mevcut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder