Kıymalı Şehriye Çorbası
Malzemeler: 50 gr kadar kıyma - 2 çay bar. arpa şehriye - 1 kaş.salça - 1/3 çay bar. sıvı yağ - 5 bardak su
Yapımı: Kıymayı yağda kavurup, salçamızı ilave ediyor ve karıştırıyoruz, suyumuzu döküyor ve kaynadıktan sonra şehriyeleri salıyoruz, pişiriyoruz.
Kıyılmış maydanoz ve limonla servis edebiliriz.
Tombik Kabak Dolması
Malzemeler: 8 ad tombik kabak - 400gr kıyma - 1,5 çay bar. pirinç - 2 ad. soğan - 2 ad. domates - bir tutam maydanoz - bir tutam dere otu - 1 tat. kaş. kara biber - 1 bar. su - kıyma yağsız ise biraz yağ gezdirin. 1 kaş. salça - 1 bard. sıcak su. yarım çay bar - sıvı yağ.
Yapımı: Soğan ve domatesleri rendeleyerek, kıymaya katıyoruz beraberinde pirinci, kıyılmış maydanoz ve dere otu kara biberi tuzu ve suyu da ilave ediyor ve iyice karıştırıyoruz. Tatlı kaşığı yardımıyla oyduğumuz kabakları karşım harcımızla dolduruyoruz, yayvan bir tencereye diziyoruz. Salçamızla sıcak suyu ve yağı karıştırıp tencereye döküyoruz, kısık ateşte pişmesini sağlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder