11 Haziran 2013 Salı

Cananca Çorba - Etli Sebzeli Güveç - Domatesli Pilav

 Cananca Çorba
Malzemeler: 100gr kıyma - 1 ad soğan - 1 ç bar. haşlanmış nohut - 1 ç bar. pilavlık bulgur - 1 dolu kaş. un - 2 ad. domates - 1/2 ç bar. sıvı yağ - kara biber - 1 dal taze nane
Yapımı: Kıymayı, soğanı ve kara biberi iyice yoğuruyoruz ve nohut büyüklüğünde yuvarlayıp minik köfteler elde ediyoruz. tencerede yağı kızdırıp köfteleri hafif kavuruyoruz ardından rendelenmiş domatesleri de beraber bir kaç karıştırıyoruz ve suyumuzu ekliyoruz, kaynadığında bulguru ve 5 dk. sonra da haşlanmış nohutları ilave ediyoruz. bulgurlar pişince, az suyla karıştırdığımız unu katıyoruz 2-3 dakika kaynatıp ateşi kapatıyoruz ve taze naneyi ince kıyıp üzerine serpiyoruz.   



Etli - sebzeli güveç
Malzemeler: 400 gr. kuzu eti - 2 bar. su - 1 ad. büyükçe patlıcan - 1 ad. büyükçe patates - 1 ad. havuç - 2 ad sivri biber - 1 ad kırmızı yağ biberi - 2 ad. soğan - 2-3 diş sarımsak - bir kaç dal maydanoz - bir tutam kar. biber, bir tutam kimyon, bir tutam kekik ve tuz - kızartma için sıvı yağ
Yapımı: Etimizi kuşbaşı olarak kızgın yağda biraz kavuruyoruz, üzerine 2 bar. su döküp biraz pişmesini sağlıyoruz. Diğer tarafta kuşbaşı doğradığımız sebzeleri kızgın yağda hafif olarak kızartıyoruz. mini güveçlerimize önce yemeklik doğradığımız soğanları ve ince kıydığımız sarımsakları pay ediyoruz, ardından pişirdiğimiz etleri, kızaran sebzeleri, doğradığımız biberleri(çiğ olarak) küçük doğranan domatesleri de yerleştirip son olarak etleri pişirdiğimiz suyu karabiber, kimyon, kekik ve tuz ile aromatik hale getirerek güveçlerin üzerine pay edip 200C ısılı fırına sürüyoruz 15-20 dak. bırakıyoruz .  




Domatesli Pilav
Malzemeler: 2 bar. pirinç - 4 ad. domates - 2 bar. su - 1 ç bar ( büyükçe) sıvı yağ veya tere yağı
Yapımı: Domatesleri rendeleyip kızdırdığımız yağda iyice kavuruyoruz ardından yıkanmış pirinçleri döküp, tuzunu da katıp, kavurmaya devam ediyoruz ve suyu ilave ederek pişmeye bırakıyoruz
AFİYET OLSUN 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder