26 Haziran 2013 Çarşamba

Kremalı Mantar Çorbası - Kısır

 Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler: Yarm kg mantar - 2 kaş un - 1 küçük paket krema - 4 bar.su - 1 kaş tere yağı
Yapımı: Mantarları küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine çıkacak kadar limonlu suda haşlıyoruz. ayrı bir tencerede yağı kızdırıp unu kavuruyoruz, üzerine 4 bar. suyu ilave ediyoruz ve kaynayınca haşlanan mantarları suyunu süzerek ilave ediyoruz, birlikte 10 dk kaynattıktan sonra kremayı içine ekliyoruz 2-3 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz   
Kısır
Malzemeler: 2 bar. ince bulgur - 1,5 bar. sıcak su - 1 dolu kaşık biber salçası - 2 dolu kaşık domates salçası - 1 ad soğan - 1 demet taze soğan - yarım demet maydanoz - bir tutam taze nane - bir tutam dere otu - 10-15 ad. sivri biber - 1 dolu kaşık isot - 1 çay kaş. kara biber - 1 çay kaş. kimyon - tuz - 2 çorb kaş. nar ekşisi - 2 ad. limon - 1 çay bar. z. yağı
Garnitür olarak: Dilimlenmiş salatalıklı yoğurt ve haşlanmış patates
Yapımı: Bulguru derin fakat plastik olmayan bir kaba alıp, sıcak suyla ıslatıyoruz, 30 dk beklemeye alıyoruz, bu arada diğer bütün malzemelerin yıkanıp hazırlanması işlemlerini yapabiliriz. Soğanı ince yemeklik doğruyoruz - yeşilliklerin hepsini biber de dahil, ince ince kıyıyoruz. Şişen bulgurları alıyoruz, salçaları, soğanı, kuru baharatları, tuzunu katıp güzelce yoğuruyoruz ardından tüm yeşillikleri katıp karıştırıyoruz, son olarak ayrı bir kasede limonu nar ekşisini ve z. yağını iyice karıştırıp kısırımıza katıyor ve her yerine nufus etmesini sağlıyoruz.

AFİYET OLSUN     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder