1 Haziran 2013 Cumartesi

Günün Menüsü : Şehriye Çorbası - Tavuklu Türlü - Tavuklu Pilav Ve Çoban Salata



Şehriye Çorbası
Malzemeler: Byk. Çay bard. Tel Şehriye - 1,5 ç.kaş. un - 4 brd. et veya tavuk suyu - yağ isteğe bağlı sıvı ya da tere yağı olabilir. ve toz kırmızı biber
Yapımı: suyumuzu tencerede kaynattıktan sonra şehriyeyi suya salıyoruz diğer tarafta bir kasede unu sulandırıp veya sütlede olabilir bulamaç haline getiriyoruz, pişen şehriyelerin içine karıştırarak ilave ediyoruz 3-5 dk. karıştırmaya devam ederek kaynatıyoruz küçük bir kapta yağı ve toz biberi kızdırıp tenceremize katıyoruz. bir iki taşımdan sonra çorbamız hazırdır. 
 Tavuklu Türlü
Malzemeler: Bunda sizler dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. 350 gr. tavuk göğsü - yarım kg. mantar - büyükçe 1 patates - 1 ad. kabak - 1 ad havuç - 2-3 ad biber - 3 ad. domates - 1 büyükçe soğan - yarım kaşık salça
Yapımı: bütün sebzeleri resimde görüldüğü gibi küçük kuşbaşı kıvamında doğruyoruz. soğanımız yemeklik şekilde. yağı tencerede kızdırıp önce tavukları biraz soteliyoruz, ardından soğan ve biberleri beraber karıştırıyoruz salçamızı ilave edip tekrar  karıştırıyoruz. sonrasında diğer sebzeler sırasıyla mantar, havuç, kabak ve patatesi de katarak karıştırıp biraz sendiriyoruz en son domatesleri ve yemekle bir hizada olacak şekilde suyunu tuzunu ilave edip kapağını kapatıyoruz. 


 Tavuklu Türlü
 Çoban Salata
 Tavuklu Pilav
Malzemeler: 1 parç. tavuk budu kalçalı - 2 br. pirinç - 3 br.su ( tavuk suyu ) ve yrm kaşık tere yağı - yarım ç.bard. sıvı yağ
Yapımı: tavuk budunu haşlıyoruz ve pişen etlerini ufak parçalar halinde kemiklerinden ayırıyoruz.
diğer tarafta pilav tenceresinde yağımızı eritip, güzelce yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri döküyor ve  tuzunu da ilave ederek güzelce kavuruyoruz, en son suyuyla parçalanmış tavukları katıyor ve pişmesini sağlıyoruz
  
AFİYET OLSUN 

Bunlarda ofisteki arkadaşlarımızdan Serkan Ve Nadi'nin aldığı kirazların servisten öncesi :)

1 yorum: