25 Haziran 2013 Salı

Tavuk suyuna Çorba - Tas Kebap - Pilav


Tavuksuyu Çorba
 Yapımı: 7 haziran tarihli yayınımda mevcut

Tas Kebap
Malzemeler: yarım kg dana kuşbaşı et - 1 ad. soğan - 3 ad domates - 1 çay bar. sıvı yağ. 1 bar. sıcak su - garnitür için 3 ad. patates
Yapımı: Etleri yıkayıp kızdırdığımız yağda kavuruyoruz, suyunu salıp biraz çekmesini bekliyoruz ve ardından sıcak suyu ekleyip etlerin pişmesini bekliyoruz. Ayrı bir yerde yemeklik doğradığımız soğanları az yağda kavuruyoruz, üzerine küçük doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz birlikte kavuruyoruz domatesler pişince delikli kepçeyle aldığımız etleri üzerine katıyoruz, tuzunu, karabiberi ve biraz kimyon da ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz. Dilerseniz istediğiniz oranda et suyundan koyabilirsiniz.
patatesleri dilediğiniz şekilde doğrayıp kızgın yağda kızartarak, birlikte servis edebilirsiniz

Pilav: 5 haziran 2013 tarihli yayınımda mevcut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder