5 Haziran 2013 Çarşamba

Bu Gün Menümüzdekiler: K. Mercimek Çorbası - Kabak Sandal - Makarna

Kabak Sandal
Malzemeler: 6 ad. kabak - 100 gr.kıyma - 1 byk soğan - 1 kaş. salça - kara biber, kimyon, tuz - dere otu - yrm. çay bard.sıvı yağ
Beşamel sosu: 4 kaş. un - 3 bard süt - 2 Dolu kaş. marg. veya tere yağ, yada ederi kadar sıvı yağ - bir parça kaşar rendesi.

Yapımı: Öncelikle kabakları iyice yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye ayırın, içlerini tatlı kaşığı yardımıyla oyun tencereye alarak üzerine su kabak seviyesinde olsun. hafif olarak haşlayın ( dikkat çabuk yumuşuyor, tam yumuşamadan ateşten alın suyunu süzün ve tepsiye dizin

Bir tavaya soğanı yemeklik doğrayın hafif kavrulmadan kıymayı da ekleyerek birlikte kavrulmasını sağlayın salçayı da ilave ederek beraber bir iki karıştırın 1 çay bard. su ekleyerek  2-3 dk kaynatın, ardından baharatları, tuzu ve kıyılmış dere otunu da katarak oyup haşladığınız kabakların içlerini bu harçla doldurun.
 Kabak Sandal 
Beşamel sos hazırlığı için tencerede yağı kızdırıp unu kavuruyoruz, üzerine sütü karıştıra karıştıra ilave ediyoruz topaklanır ise bleder ile çözümleyin ve kıymalı harçla doldurduğumuz kabakların üzerini kaplayın. 200C  ısnan fırına sürün 10 dk. sonra rendelenmiş kaşarları da üzerine yerleştirip, kaşarlar kızarınca fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz. 
Mercimek Çorbası
Malzemeler: 1 bar. kırmızı mercimek - 2 kaşık dolusu un - 1 kaş. salça 1 ad soğan - yarım.çay br. sıvı yağ ve 5 bar.su
Yapımı: mercimekleri yıkadıktan sonra suyu ilave ederek pişmeye bırakın, diğer tarafta ince doğranmış soğanı yağda kavurup üzerine unu katarak beraber de kavurun ardından salçayı ilave ederek tekrar karıştırın ve pişmiş olan mercimeklerin üzerine karıştıra karıştıra dökün, 5 dk.  daha kaynattıktan sonra blender yardımıyla çorbanızı hoş bir kıvama getirin. 


Makarnayı Unutmayın :) 
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder