Kabak Sandal
Beşamel sos hazırlığı için tencerede yağı kızdırıp unu kavuruyoruz, üzerine sütü karıştıra karıştıra ilave ediyoruz topaklanır ise bleder ile çözümleyin ve kıymalı harçla doldurduğumuz kabakların üzerini kaplayın. 200C ısnan fırına sürün 10 dk. sonra rendelenmiş kaşarları da üzerine yerleştirip, kaşarlar kızarınca fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz.
Beşamel sos hazırlığı için tencerede yağı kızdırıp unu kavuruyoruz, üzerine sütü karıştıra karıştıra ilave ediyoruz topaklanır ise bleder ile çözümleyin ve kıymalı harçla doldurduğumuz kabakların üzerini kaplayın. 200C ısnan fırına sürün 10 dk. sonra rendelenmiş kaşarları da üzerine yerleştirip, kaşarlar kızarınca fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz.
Mercimek Çorbası
Malzemeler: 1 bar. kırmızı mercimek - 2 kaşık dolusu un - 1 kaş. salça 1 ad soğan - yarım.çay br. sıvı yağ ve 5 bar.su
Yapımı: mercimekleri yıkadıktan sonra suyu ilave ederek pişmeye bırakın, diğer tarafta ince doğranmış soğanı yağda kavurup üzerine unu katarak beraber de kavurun ardından salçayı ilave ederek tekrar karıştırın ve pişmiş olan mercimeklerin üzerine karıştıra karıştıra dökün, 5 dk. daha kaynattıktan sonra blender yardımıyla çorbanızı hoş bir kıvama getirin.
Makarnayı Unutmayın :)
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder