20 Haziran 2013 Perşembe

K. Mercimek Çorbası - Kızartma Karışık

 K. Mercimek Çorbası
malzemeler: 1bar. kırmızı mercimek - 1 kaş. un - yarım kaşık salça - 6 bar. su - yarım çay bar sıvı yağ
Yapımı: mercimekleri yıkayıp suyla haşlıyoruz, ayrı bir kapta yağı kızdırıp unu kavuruyoruz, salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ve pişen mercimeklerin üzerine dökerek karıştırıyoruz, 3-5 dakika karıştırarak kaynatıyoruz ve en son blender lıyoruz
Kızartma Karışık
Malzemeler: 2 ad. patates - 1 ad patlıcan - 1 ad. kabak - 1 ad. havuç - biraz biber -  2 bar. sıvı yağ ( kızartmak için ) sos : 3 ad. domates
Yapımı: malzemeleri yıkayıp soyuyoruz ve 7mm gibi kalınlıkta doğruyoruz, patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz ( acısı çıkması için ) yağımız tavada kızdıktan sonra sırasıyla kızartıyoruz önce patates, havuç, biber., patlıcan (suyunu sıkarak), kabakları da una buladıktan sonra. ayrı bir yerde rendelenmiş domatesleri sarımsağı iyice kavuruyoruz suyunu çekene kadar, tuz ve karabiber ekliyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder