8 Haziran 2013 Cumartesi

Tavuk suyu çorba - z.yağlı taze fasulye - biberli domatesli bulgur pilavı

 Menümüz resimlerden dolayı tersten başladı :)
 Bulgur Pilavı
malzemeler: 2 bar. pilavlık bulgur - 3 ad. domates - 2 ad sivri biber - 1 ad kırmızı yağ biberi - 3dal taze soğan - taze nane, dere otu  kimyon, tuz - 1 çay bar zeytin yağı - 3 bar su.
Yapımı: domatesleri rendeliyoruz, biber ve soğanları resimdeki gibi doğruyoruz, yağda hafif kavuruyoruz domatesleri de üzerine döküp birlikte biraz pişiriyoruz ardından suyunu da dökerek, kaynadığında bulguru ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. ( domateslerin suyundan dolayı normal suyumuzu biraz eksiltirsek iyi olur)  
 Taze Fasulye
Malzemeler: 1 kğ fasulye - 2 ad soğan -  3 ad domates - 1 ç bar zeytin yağ
Yapımı: tencereye önce yemeklik doğradığımız soğanı üzerine doğranmış fasulyeleri, ardından yine doğranmış domateslerimizi yerleştiriyoruz ve tuzunu yağını da döktükten sonra tenceremizi önce orta, sonra da kısık ateşe yerleştiriyoruz. ara ara tencereyi sarsarak malzemelerin karışımını sağlıyoruz. fasulyemiz su saldığından su ilavesine gerek olmaz fakat arzuya göre etmeniz de mümkün.
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba
Malzemeler: bir parça tavuk - 6 bar. su - 1ç. bar. şehriye - terbiyesi için: 1bardağa yakın
 yoğurt - 2 kaş. un - 1 yumurta - yarım limonun suyu ve Üzeri için :1 kaş. tere yağ veya sıvı yağ - kır. toz biber  
Yapımı: Tavuğumuzu 6 bar. suda haşlıyoruz delikli kepçeyle sudan alıp kemiklerinden ayırıp küçük parçalara bölüyoruz. Bu arada kaynattığımız suya şehriyeleri salıyoruz, parçalanan tavukları da suya bırakıyoruz. Şehriyeler piştikten sonra, ayrı bir tasa yoğurdu, unu, yumurtayı,
  limon suyunu koyup iyice çırpıyoruz.( Kaynayan sudan bir kaç damla karışıma katın ki çorbaya dökünce kesilmesin) Karıştırarak tenceremize döküyoruz 2-3 dk daha kaynatıyoruz, son olarak da yağı küçük bir kapta kızdırıp biberi ekliyoruz tenceremize ilave ediyoruz.
AFİYET OLSUN 

1 yorum: