24 Haziran 2013 Pazartesi

Domatesli Şehriye Çorbası - Karnı Yarık - Makarna

Karnıyarık
Malzemeler: 6 ad ince küçük patlıcan - 1 büyükçe soğan - 150gr kıyma - 2 ad domates - 2 ad biber - kara biber, kimyon ve tuz - kızartmak için sıvı yağ.
Yapımı: Patlıcanların pijamalarını giydirip tuzlu suya yatırıyoruz :) bir süre beklettikten sonra sularını sıktırıp kızdırdığımız yağda bütün olarak har yanını kızartıyoruz ve yayvan bir tencereye yerleştiriyoruz,  ayrı bir tavada az yağda doğranmış soğanları kavuruyoruz, kıymayı ilave ediyoruz ve onuda kavuruyoruz, ince doğranmış biberler ve küçük doğranmış domatesleri de katıp birlikte biraz pişmesini sağlıyoruz, 3/2 bar. sıcak su katıp 2 dk kaynatıyoruz ve bu karışımı kaşıkla patlıcanların uzunlamasına açtığımız içlerine dolduruyoruz sularıyla beraber ve tencereyi ocağa alıp 15 dk kadar pişiriyoruz. 

 Domatesli Şehriye Çorbası
Malzemeler: 3 ad. domates - 1,5 çay bar. şehriye - yarım çay bar. sıvı yağ - 6 bar su - 3- 4 dal maydanoz.
Yapımı: domatesleri rendeleyip, kızdırdığımız yağda kavuruyoruz, üzerine suyu ilave ediyoruz, kaynayınca şehriyeleri suya salıyoruz ve pişmesini sağlıyoruz (tuzunu unutmayın) üzerine ince kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
 Makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder