5 Haziran 2013 Çarşamba

Bu Gün Klasik Bir Menü Var: Kuru Fasulye - Pilav ve Kandile Özel Süt Tatlısı

 Kuru Fasulye
Malzemeler: yarım kg. fasulye - 1 büyükçe soğan - 1 kaş. salça - 1 küçük çay bard. zeytin yağı



Yapımı: Fasulyeyi akşamdan ılık suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu değiştirerek pişmesi için ateşe alıyoruz. Diğer tarafta yemeklik doğradığımız soğanları yağda güzelce kavuruyoruz, salçamızı ilave ediyoruz birlikte de karıştırıp kaynamakta olan fasulyeler yumuşamaya başladığında  üzerine soğan harcımızı ekliyoruz, tuzunu katıyoruz ve tam anlamıyla pişmesi için beraber kaynatmaya devam ediyoruz 




 Şehriyeli Pilav
malzemeler: 2 br. pilavlık pirinç - yrm çay bar. arpa şehriye - yarım çay br. sıvı yağ ve 1kaş. tere yağ veya margarin - 3 bard. su
Yapımı: Yağı tenceremizde kızdırıp, arpa şehriyeyi kavurarak hafif kızarmasını sağlıyoruz ve güzelce yıkanıp süzülmüş pirinçleri de üzerine alıp, tuzunu ilave ediyor ve 3 dk. kadar kavurup 3 bardak suyu da üzerine döküp kısık ateşte pişiriyoruz.  

Süt Helvası
malzemeler: 5bar.süt - 2bar. şeker - 1 bar. un - 1pk. margarin veya tere yağ - 1/3 zeytin yağı
Yapımı: Süt ve şekeri bir kapta kaynatıyoruz, bu arada diğer tarafta yağı kızdırıp unu bu yağda hoş kokusunu alana kadar kadar kavuruyoruz ( ort. 5 ila 10 dk kadar ) ve kaynattığımız sütü unun üzerine boca ediyoruz karıştırarak 2-3 dk kaynatıyoruz ve çok büyük olmayan fırın kabına döküyoruz, üzerinden ısıtmalı ayarladığımız fırında kızarana kadar bekletiyoruz.
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder