28 Haziran 2013 Cuma

Kabak Çorbası - İmam Kıyıldı - Tavuklu Şehriye Pilavı

 Kabak Çorbası
Malzemeler: 1 ad. orta boy kabak - 2 ad. domates - 2 kaş. un - 1 bar. süt - yarım çay bar. sıvı yağ -  2- 3 dal dere otu. 5 bar. su
Yapımı: Yağı tencereye alıp kızdırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri yağda kavuruyoruz, üzerine rendelenmiş kabağı ilave ediyoruz ve suyunu katıyoruz, kabaklar piştikten sonra bir kasede hazırladığımız süt, un karışımını da ekleyip 3-5 dk. daha kaynatıyoruz.   
 İmam Kıyıldı
Malzemeler: 4 ad. patlıcan - 2 ad. domates - 2 ad irice soğan - 4 diş sarımsak - 1 çay bar. z. yağı 
Yapımı: Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dörde bölüyoruz ve 5 er cm çubuk şeklinde kesiyoruz, tuzlu suda 15-20 dk. bekletiyoruz. Diğer yandan bir tas içerisine soğanları halka şeklinde, sarımsakları iri kıyım olarak domatesleri de küçük küp şeklinde doğrayıp tuzunu ilave ediyor ve elimizle biraz ovar gibi karıştırıyoruz, Patlıcanları sudan sıkarak alıyor ve tencereye yerleştiriyoruz, soğan harcımızı patlıcanların üzerine yayıyoruz, zeytin yağını da gezdirip, ağır ateşte pişmeye bırakıyoruz. 
Tavuklu Şehriye Pilavı
Malzemeler: 2 bar. arpa şehriye - 1 bar. haşlanıp didilmiş tavuk - 3,5 bar. tavuk suyu - 1,5 çay bar. sıvı yağ veya tere yağ
Yapımı: Yağı tencerede kızdırıp şehriyeleri yağda kavurup pembeleştiriyoruz üzerine tavuk suyunu ve parçalarını ilave ediyoruz, pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder