14 Haziran 2013 Cuma

Tavuklu Nohut - Makarna - Cacık

Tavuklu Nohut
Malzemeler: 400gr nohut (akşamdan ıslatılmış)  - bir tavuğun göğsü - 2ad. soğan - 1 kaş. salça - 2/3 çay bar. sıvı yağ
Yapımı: Nohutun ıslattığımız suyunu süzerek yeni suyla haşlanması için ocağa alıyoruz, nohutların pişmesine yakın ayrı bir kapta kuşbaşı doğradığımız tavuk etini yağı kızdırarak kavuruyoruz, suyunu salıp çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanı katıp biraz kavrulmasını sağlıyoruz ve salçayı da ilave ederek 1-2 dk. karıştırıyoruz, ardından kaynamakta olan nohutla hazırladığımız karışımı birleştiriyoruz. Nohutlar pişene kadar kaynatmaya devam ediyoruz

MAKARNA

Cacık
Malzemeler: 3 bar. yoğurt - 2 ad. salatalık - 2 diş sarımsak - istediğiniz kıvama uygun su ve tuz.
Yapımı: sarımsakları eziyoruz, tuzla birlikte yoğurttan iyice çırpılmış bir ayran elde ediyoruz, salatalıkları da ister rende, isterseniz de mini parçalar haline getirip hazırlanan ayranla birleştiriyoruz tekrar iyice karıştırıyoruz. dilerseniz servis ederken ince kıyılmış dere otu ve çok az zeytin yağı ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder