Yayla Çorbası
Malzemeler: 1 ç.bar. pirinç - 1,5 ç bar. yoğurt - 1 yumurta - 6 bar.su - 1 kaş tere yağ veya sıvı yağ - 2 kaş. un - bir tutam kuru nane
Yapımı: Pirinçleri yıkayıp 6 bar.suda haşlayalım, diğer tarafta bir tasta yoğurdu, unu, 1 yumurtayı iyice çırpalım ve pişen pirinçlerin içine karıştırarak yavaş yavaş katalım 5 dk. daha kaynattıktan sonra yağı ve naneyi kızdırıp üzerine dökelim ( tuzunu unutmayalım)
Z.yağlı Türlü
Malzemeler: Sebze çeşitlerini azaltıp arttırabilirsiniz isteğinize bağlı - 1 iri patlıcan - 1ad. kabak - 2ad. patates - taz.fasulye - 2-3 ad yeşil biber, kırmızı biber - 4 diş sarımsak - 4 ad. domates - 3ad. soğan
Yapımı: sebzeleri irice kuşbaşı olarak doğruyoruz. Tenceremize öncelikle yemeklik irice doğranmış soğanı sarımsakları ve sırasıyla sebzeleri ( patlıcan, kabak, patates, fasulye, biberler ve domatesleri yerleştiriyoruz üzerine tuzunu ve yağını da ekleyerek kısık ateşte ara sıra tencereyi sarsarak karıştırmak suretiye pişiriyoruz. ( su ilavesine gerek olmuyor fakat isteğe bağlı ekleyebilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder