13 Haziran 2013 Perşembe

Yayla Çorbası - z.yağlı Türlü - Mantar Soslu Makarna


 Yayla Çorbası
Malzemeler: 1 ç.bar. pirinç - 1,5 ç bar. yoğurt - 1 yumurta - 6 bar.su - 1 kaş tere yağ veya sıvı yağ - 2 kaş. un - bir tutam kuru nane
Yapımı: Pirinçleri yıkayıp 6 bar.suda haşlayalım, diğer tarafta bir tasta yoğurdu, unu, 1 yumurtayı iyice çırpalım ve pişen pirinçlerin içine karıştırarak yavaş yavaş katalım 5 dk. daha kaynattıktan sonra yağı ve naneyi kızdırıp üzerine dökelim ( tuzunu unutmayalım)
Z.yağlı Türlü
Malzemeler: Sebze çeşitlerini azaltıp arttırabilirsiniz isteğinize bağlı - 1 iri patlıcan - 1ad. kabak - 2ad. patates - taz.fasulye - 2-3 ad yeşil biber, kırmızı biber - 4 diş sarımsak - 4 ad. domates - 3ad. soğan
Yapımı: sebzeleri irice kuşbaşı olarak doğruyoruz. Tenceremize öncelikle yemeklik irice doğranmış soğanı sarımsakları ve sırasıyla sebzeleri ( patlıcan, kabak, patates, fasulye, biberler ve domatesleri yerleştiriyoruz üzerine tuzunu ve yağını da ekleyerek kısık ateşte ara sıra tencereyi sarsarak karıştırmak suretiye pişiriyoruz. ( su ilavesine gerek olmuyor fakat isteğe bağlı ekleyebilirsiniz)  
Mantar Soslu Makarna
Malzemeler: 1 paket makarna - Sosu için: yarım kg. mantar - 1ad. soğan - 4ad. domates - 2-3 dal taze nane - 2ad sivri biber - kara biber, kimyon ve tuz - 1,5 çay bar. zeytin yağı
 Yapımı: 
Makarnayı tuzlu suda pişiriyoruz. Sosu: soğanı ince yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz, üzerine küçük doğradığımız mantarları koyup 10dk  kavurmaya devam ediyoruz yine küçük doğradığımız biberler ve domatesleri de ilave ederek 5 dk. daha kavurup tuzunu baharatlarını ve naneyi koyuyoruz, sosumuz hazır oluyor.
AFİYET OLSUN  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder